alap kép

Reklám és médiajog

A mai digitalizált világban a közösségi média térnyerésével az üzleti életben a vállalkozások, a termékek és szolgáltatások széles körben történő ismertté tétele a reklámokon keresztül, különböző média felületeken valósul meg. Manapság magától értetődő, hogy minden vállalkozás rendelkezik weboldallal, ezen felül a közösségi médiafelületeken is reklámoz. Fontos látni azt, hogy amennyire egyszerű és kézenfekvő az így elhelyezett reklám, éppen annyira odafigyelést is igényel, hiszen, ha nem tartjuk be a reklámjog szigorú előírásait, könnyen egy hatósági eljárás várhat ránk, ezt megelőzve érdemes lehet a témában jártas jogi szakértőhöz fordulni minden ilyen típusú megjelenés előtt.

Irodánk széleskörű szolgáltatást nyújthat vállalkozása részére annak üzleti szereplésével, termékértékesítésével összefüggésben, szem előtt tartva a fogyasztóvédelmi és versenyjogi előírásokat, elősegítve azt, hogy vállalkozása üzleti céljait elérhesse. Vállaljuk kereskedelmi magatartásának fogyasztóvédelmi és versenyjogi szempontból történő vizsgálatát, a kockázatok feltárását. Készséggel állunk rendelkezésére vállalkozása hatóság, bíróság előtti képviseletét, akár a vállalkozását érintő jogellenes piaci magatartás esetében is.

Amiben Ügyfeleink számíthatnak ránk:

  • média-, reklám-, direkt-marketing, online-marketing területén szerződések véleményezése, illetve előkészítése,
  • ügyfeleink média, illetve reklámtevékenységével felmerülő fogyasztóvédelmi, versenyjogi, adatvédelmi kérdésekben tanácsadás,
  • promóciós szolgáltatásokkal, nyereményjátékokkal kapcsolatos jogi vélemények, szerződések elkészítése,
  • reklámanyagokban bemutatni kívánt szerzői művek felhasználásával kapcsolatos jogi tanácsadás,
  • a vállalkozását érintő jogsértő reklám esetén pedig a jogsértő hirdetővel szembeni fellépés jogi úton,
  • képviselet ellátása vállalkozása hatóság, bíróság előtti képviseletét, akár a vállalkozását érintő jogellenes piaci magatartás esetében is.